Tuinscherm of tuinhek verven

Met matte, ademende houtverf Moose F

Uw tuinscherm of tuinhek verven met Moose Färg matte verf is bijzonder gemakkelijk. Moose Färg verf geeft een dekkende kleur met een mooie matte diffuse uitstraling. Moose Färg is heel geschikt voor het verven van uw tuinhek of schutting: het bladdert niet en laat het hout ademen. De verf is zeer gemakkelijk te verwerken en voor onderhoud hoeft u niet te schuren of te krabben.

Gaat u uw tuinscherm verven?

Blytungs Grå tuinscherm schilderen
Moose Färg loodgrijs

Waarom uw tuinhek of tuinscherm verven?

Langdurige bescherming van uw hout

Hout is een natuurproduct dat beschermd dient te worden tegen invloeden van buitenaf. Doet u dit niet, dan zal uw onbehandelde hout in kwaliteit afnemen door invloeden van buitenaf. Denkt u hierbij aan schade door UV straling en vochtindringing. Dit laatste kan voor vervelende problemen zorgen, zoals schimmel of houtrot. Uw tuinscherm verven met Moose F is daarom slim.

Waarom? Moose F biedt een langdurige bescherming door zijn werking als een beits. Het dringt in uw hout, in plaats van uw hout af te sluiten. Hierdoor kan uw hout kan blijven ‘ademen’, wat betekent dat het hout vocht kan blijven afgeven aan de omgeving. Tegelijkertijd wordt het hout waterafstotend, waardoor indringen van water niet mogelijk is. Doordat de verf in het hout trekt is de kans op bladderen en loslaten van de verf nihil.

Esthetiek

Naast houtbescherming heeft uw tuinscherm verven een esthetische waarde. Een oude, vergrijsd tuinscherm wordt weer als nieuw dankzij Moose F. Verkleuringen of kleurverschillen in het hout vallen volledig weg dankzij het dekkende karakter van de verf. Moose F is een volledig matte tuinbeits, wat een zeer plezierige aanblik geeft. Het weerkaatst namelijk geen zonlicht, waardoor u geen vervelende glinstering ervaart. Daarnaast is de verf verkrijgbaar in een breed gamma aan unieke kleuren, welke gebaseerd zijn op het Zweedse landschap.

Doe inspiratie op bij anderen:

Wat moet u doen om uw tuinscherm te verven?

Stappenplan voor het verven van uw tuinhek of tuinscherm

  1. Voorbewerking bij nieuw tuinscherm

    Staat uw tuinhek of tuinscherm al een tijdje en is het onbehandeld en ongeverfd? Dan kunt u zo aan de slag met Moose F. U hoeft alleen even schoon te maken.
    Is het hout pas geïmpregneerd, dan is het advies om het hout eerst een tijdje te laten ‘uitwasemen’. Het impregneermiddel kan nog uit het hout komen zetten. Wilt u toch direct aan de slag met geïmpregneerd hout? Ontvet dan goed en breng de eerste laag aan.

    Zorg ervoor dat u gladgeschaafd hout altijd eerst opschuurt met een schuurblok of schuurmachine met grove korrel. Korrel 80 is aan te raden, dit bevordert de hechting van Moose F.

  2. Voorbewerking bij reeds geverfd hout

    Maak het tuinhek of tuinscherm allereerst schoon met lijnoliezeep Polarsken. Deze zeep reinigt en verzorgt uw hout tegelijkertijd. Neem het tuinhek vervolgens af met de hogedrukspuit in de spraystand.

    Wanneer het tuinscherm reeds geverfd is, is het van belang om de oude verflaag goed te inspecteren. Zit de oude verflaag nog goed vast? Dan kunt u deze opschuren met korrel 80. Bladdert de huidige verflaag? Dan dient u alle loszittende delen te verwijderen en de verfresten die nog goed vastzitten grof te schuren.

  3. Verven met Moose F

    Alvorens u gaat verven, dient u de verf eerst te verdunnen met water. Houd een verdunning van 5 tot 10% water aan en roer goed. Breng de verf vervolgens aan met een blokborstel. Laat de eerste laag goed doordrogen en breng vervolgens de tweede laag aan, met deze laag maakt u de kleur dekkend. Bij lichte kleuren of sterk zuigende ondergronden kan het zijn dat u een derde laag aan moet brengen.

  4. Doordrogen van de verf

    Hoe lang het doordrogen van de verf duurt is afhankelijk van de temperatuur en van de dikte van de verflagen die u aanbrengt. Breng liever dunne lagen aan. De verflagen kunnen bij droog en warm weer met twee à drie dagen doorgedroogd zijn. Bij een temperatuur onder de 15 graden kan het een week duren vooraleer de verf volledig gedroogd is. Totdat de verf gedroogd is mag er geen regen overheen komen.

Instructievideo tuinscherm verven

Bekijk hieronder onze instructievideo over het verven van uw tuinscherm of tuinhek.

Tuinscherm of tuinhek verven: hoe lang blijft de verf mooi?

Dat hangt natuurlijk af van de omstandigheden, maar over het algemeen bent u voor 4 tot 5 jaar klaar. Wilt u bijwerken en uw tuinscherm nogmaals verven? Dit is heel simpel, u maakt schoon met een sopje van lijnoliezeep Polarsken. Daarna brengt u een nieuwe laag Moose F aan. U kunt er dan weer voor jaren tegen en hoeft niet tussentijds te krabben of te schuren. Als u wilt kunt u uw schutting natuurlijk ook weer in een andere kleur verven, want Moose Färg is bijzonder dekkend. Alle kleuren zijn overschilderbaar met een van onze andere kleuren.

Moose Färg tuinhekverf bestellen?

tuinscherm
Tuinscherm geverfd in Dalarna Grön

Veelgestelde vragen over het verven van een tuinscherm:

Hoeveel verf heb ik nodig voor het verven van mijn tuinscherm?

Met 4 liter Moose F verft u circa 20 tot 24 m2 dekkend, dit zijn twee lagen.

Wanneer moet ik mijn tuinscherm verven?

Moose F heeft een minimale verwerkingstemperatuur van 12 tot 15 graden, anders droogt de verf te langzaam. De kans is dan groter dat er een regenbui overheen komt vooraleer de verf volledig gedroogd is. In de maanden april tot en met september zijn er veel dagen met een hogere temperatuur en een lagere luchtvochtigheid. Deze periode is ideaal voor het verven van uw tuinscherm.

Bescherm ik mijn tuinscherm door hem te verven?

Ja, met Moose F tuinschermverf beschermt u uw tuinscherm tegen invloeden van buitenaf die de kwaliteit van uw houten schutting doen afnemen. Moose F vochtregulerende verf beschermt uw hout tegen vocht. Het hout wordt namelijk beschermd tegen het binnendringen van vocht, maar blijft wel in staat om vocht af te kunnen geven.

Wilt u persoonlijk deskundig advies?

Contacteer ons per e-mail of bel +316 55 333 165
of lees onze uitgebreide schildertips.
Vraag een gratis kleurenkaart aan.